EstlandEstland

EU-medlemskab: 2004

Hovedstad: Tallinn

Areal: 45 000 km²

Befolkningstal: 1,3 millioner

Valuta: Med i euroområdet siden 2011 (€)

Schengenområdet: Med i Schengenområdet siden 2007

Estland

Estland, den nordligste af de baltiske stater, genvandt sin uafhængighed fra Sovjetunionen i 1991. Det er et overvejende fladt land på østkysten af Østersøen og har mange søer og øer. En stor del af arealet er landbrugsjord eller skov.

Det estiske sprog er tæt beslægtet med finsk, men ligner hverken russisk eller sprogene i de to andre baltiske lande, Letland og Litauen. Ca. en fjerdedel af befolkningen har russisk som modersmål.

Hovedstaden Tallinn er en af de bedst bevarede middelalderbyer i Europa, og turisme tegner sig for 15 % af Estlands BNP. Økonomien domineres af ingeniørarbejde, fødevarer, metaller, kemikalier og trævarer.

Området er op igennem tiderne blevet styret af mange andre nationer – danskere, tyskere, svenskere, polakker og russere – som alle har sat deres præg på det estiske køkken. De traditionelle retter omfatter marineret ål, blodpølse og svinekød med surkål.

Af berømte estere kan nævnes forfatteren Jaan Kross, hvis værker er oversat til mindst 20 sprog, forfatteren til det estiske nationalepos (Kalevipoeg) Friedrich Reinhold Kreutzwald og forfatteren, filmmanden, diplomaten og politikeren Lennart Meri.

Nyttige links

KONTAKT

Generelle forespørgsler

Ring
00 800 6 7 8 9 10 11 Mere om vores service

E-mail dine spørgsmål

Kontakt‑ og besøgsoplysninger for institutionerne, pressekontakt

Estland

Hjælp os med at blive bedre

Fandt du det, du søgte?

JaNej

Hvad ledte du efter?

Har du forslag til forbedringer?