BulgarienBulgarien

EU-medlemskab: 2007

Hovedstad: Sofia

Areal: 111 910 km²

Befolkningstal: 7,6 millioner

Valuta: lev (лв)

Schengenområdet: Ikke med i Schengen

Bulgarien

Bulgarien, der ligger i hjertet af Balkan, har et meget varieret landskab. Mod nord er landet domineret af de store Donausletter og mod syd af højland og højsletter. I den østlige del af landet tiltrækker Sortehavskysten turister året rundt.

Bulgarien blev grundlagt i 681 og er dermed en af de ældste stater i Europa. Landets historie er præget af dets beliggenhed tæt ved Europas grænse til Asien. Ca. 85 % af befolkningen er ortodokse kristne og 13 % muslimer. Rundt regnet 10 % af befolkningen er af tyrkisk oprindelse, og 3 % er romaer. De traditionelle retter er også en blanding af øst og vest. Kulinarisk er Bulgarien nok mest kendt for yoghurt, der siges at kunne forlænge livet, hvis man spiser det regelmæssigt.

Den bulgarske nationalforsamling (et etkammerparlament) har 240 medlemmer, der vælges for fire år.

Bulgariens vigtigste eksportartikler er lette industriprodukter, fødevarer og vin, der klarer sig godt i konkurrencen på de europæiske markeder.

Alle, der kan lide folkemusik, kender sikkert flere bulgarske musikere. Der var en bulgarsk folkesang på Voyagers guldplade, der blev sendt ud i rummet af NASA. Af kendte bulgarere kan nævnes filosoffen Julia Kristeva, Elias Canetti, der fik Nobelprisen i litteratur i 1981, og Christo Javachev ("Christo"), kunstneren bag talrige ukonventionelle skulpturer.

Nyttige links

KONTAKT

Generelle forespørgsler

Ring
00 800 6 7 8 9 10 11 Mere om vores service

E-mail dine spørgsmål

Kontakt‑ og besøgsoplysninger for institutionerne, pressekontakt

Bulgarien

Hjælp os med at blive bedre

Fandt du det, du søgte?

JaNej

Hvad ledte du efter?

Har du forslag til forbedringer?