BelgienBelgien

EU-medlemskab: stiftende medlem (1952)

Hovedstad: Bruxelles

Areal: 30 528 km²

Befolkningstal: 10,7 millioner

Valuta: Med i euroområdet siden 1999 (€)

Schengenområdet: Med i Schengenområdet siden 1985

Belgien

Belgien er en forbundsstat, der består af tre regioner: det nederlandsksprogede Flandern i nord, det fransksprogede Vallonien i syd og Bruxelles, den tosprogede hovedstad, hvor både nederlandsk og fransk har officiel status. Der er også et lille tysktalende mindretal på ca. 70 000 personer i den østlige del af landet.

Belgiens landskab er meget varieret: 67 km kyst med sletter langs Nordsøen, et fladt landskab i det centrale Belgien og kuperet terræn og skove i Ardennerne mod sydøst.

Bruxelles er hjemsted for flere internationale organisationer, bl.a. de fleste af EU-institutionerne og NATO's hovedkvarter.

Belgien er et konstitutionelt monarki og har været et selvstændigt land siden 1830. Parlamentet har to kamre, nemlig deputeretkammeret, hvis medlemmer vælges for højst fire år, og senatet, hvis medlemmer vælges direkte eller udpeges ved selvsupplering. I kraft af landets politiske sammensætning ledes Belgien i praksis altid af en koalitionsregering.

Blandt de mest kendte belgiere er Georges Rémi (Hergé), der skabte Tintin, forfatterne Georges Simenon og Hugo Claus, komponisten og sangeren Jacques Brel og cykelrytteren Eddy Merckx. Kunstmalere som James Ensor, Paul Delvaux og René Magritte er den nyere tids efterfølgere til Rubens og de øvrige gamle flamske mestre.

Belgien er berømt for sin chokolade, som værdsættes over hele verden. En af de mest populære retter er muslinger med pommes frites, som går for at være en belgisk opfindelse. Der produceres også over 1 000 forskellige ølmærker i Belgien.

Nyttige links

KONTAKT

Generelle forespørgsler

Ring
00 800 6 7 8 9 10 11 Mere om vores service

E-mail dine spørgsmål

Kontakt‑ og besøgsoplysninger for institutionerne, pressekontakt

Belgien

Hjælp os med at blive bedre

Fandt du det, du søgte?

JaNej

Hvad ledte du efter?

Har du forslag til forbedringer?