AustriaAustria

Anul aderării la UE: 1995

Capitala: Viena

Suprafaţa totală: 83 870 km²

Populaţia: 8,3 milioane

Moneda: face parte din zona euro din 1999 (€)

Spaţiul Schengen: face parte din spaţiul Schengen din 1995

Austria

Alpii domină vestul şi sudul Austriei, iar provinciile de est (inclusiv capitala Viena) se află în bazinul Dunării.

Până la sfârşitul celui de-al doilea război mondial, Austria a fost centrul unui vast imperiu, care a controlat o mare parte din Europa Centrală timp de secole. În prezent, Austria este o republică federală formată din nouă state.

Numeroase organizaţii internaţionale au sediul în Viena. Printre acestea se numără Secretariatul Organizaţiei pentru Securitate şi Cooperare în Europa, Agenţia Internaţională pentru Energie Atomică şi Organizaţia Ţărilor Exportatoare de Petrol.

Parlamentul austriac este bicameral. Consiliul Naţional (Nationalrat) numără 183 de membri aleşi prin vot popular direct, pentru un mandat de cinci ani. Consiliul Federal (Bundesrat) este Camera Superioară a Parlamentului şi are 62 de membri reprezentând fiecare provincie. Membrii săi au un mandat de patru sau de şase ani.

Austria deţine un patrimoniu cultural bogat. Wolfgang Amadeus Mozart ocupă un loc de frunte în ierarhia compozitorilor, iar muzica lui Franz Schubert se bucură, de asemenea, de o mare popularitate. Opera lui Sigmund Freud continuă să stârnească controverse în lumea filosofiei şi a ideilor, iar lucrările lui Ludwig Wittgenstein au avut o influenţă majoră asupra gândirii filosofice din sec. al XX-lea. Picturile lui Gustav Klimt, realizate la sfârşitul anilor 1800, se bucură de o largă apreciere.

Economia Austriei se bazează pe industrie şi agricultură, dar turismul constituie, de asemenea, o importantă sursă de venituri.

În domeniul culinar, specialităţile austriece precum Wiener Schnitzel sau Apfelstrudel sunt recunoscute la nivel mondial şi nu mai au nevoie de nicio prezentare.

Linkuri utile

CONTACT

Pentru informaţii generale

Sunaţi la
00 800 6 7 8 9 10 11 Detalii despre serviciile oferite

Trimiteţi-ne întrebările dvs. prin e-mail

Datele de contact ale instituţiilor, relaţii cu presa, vizite

Austria

Ajutaţi-ne să îmbunătăţim portalul

Aţi găsit informaţiile pe care le căutaţi?

DaNu

Ce informaţii aţi căutat?

Sugestiile dumneavoastră: