ØstrigØstrig

EU-medlemskab: 1995

Hovedstad: Wien

Areal: 83 870 km²

Befolkningstal: 8,3 millioner

Valuta: Med i euroområdet siden 1999 (€)

Schengenområdet: Med i Schengenområdet siden 1995

Østrig

Den vestlige og sydlige del af landet domineres af Alperne, mens de østlige provinser – herunder hovedstaden Wien – ligger i Donaubækkenet.

Indtil slutningen af Første Verdenskrig var Østrig centrum for et vidtstrakt kejserrige, der kontrollerede en stor del af Centraleuropa i flere århundreder. Østrig er nu en forbundsrepublik, der består af ni delstater.

Wien er hjemsted for en række internationale organisationer, bl.a. sekretariatet for Organisationen for Sikkerhed og Samarbejde i Europa (OSCE), Den Internationale Atomenergiorganisation (IAEA) og Organisationen af Olieeksporterende Lande (OPEC).

Det østrigske parlament har to kamre. Nationalrådet (Nationalrat) har 183 medlemmer, som vælges ved direkte valg for fem år ad gangen. Forbundsrådet (Bundesrat) er parlamentets andet kammer med omkring 62 medlemmer, der repræsenterer de enkelte provinser i fire eller seks år.

Østrig har en rig kulturarv. Wolfgang Amadeus Mozart er en komponist i særklasse, men Franz Schubert er også en stor og populær komponist. Inden for filosofi og idehistorie er Sigmund Freuds værker stadig kontroversielle, og Ludwig Wittgenstein var en af de store tænkere i det 20. århundrede. Gustav Klimts malerier fra starten af det 20. århundrede beundres vidt omkring.

Østrigs økonomi er præget af industri og landbrug, men turisme er også en vigtig indtægtskilde.

På det kulinariske område er østrigske specialiteter som Wiener Schnitzel og Apfelstrudel blevet internationale retter, der ikke behøver nogen oversættelse.

Nyttige links

KONTAKT

Generelle forespørgsler

Ring
00 800 6 7 8 9 10 11 Mere om vores service

E-mail dine spørgsmål

Kontakt‑ og besøgsoplysninger for institutionerne, pressekontakt

Østrig

Hjælp os med at blive bedre

Fandt du det, du søgte?

JaNej

Hvad ledte du efter?

Har du forslag til forbedringer?