EU:n jäseneksi liittyminen

EU:n jäseneksi liittyminen on monimutkainen ja aikaavievä menettely. Kun hakijamaa on täyttänyt jäsenyyden ehdot, sen on pantava täytäntöön EU:n lainsäädäntö kaikilla aloilla.

Jokainen maa, joka täyttää jäsenyyden edellytykset DeutschEnglishfrançais, voi hakea EU-jäsenyyttä. Näitä edellytyksiä kutsutaan Kööpenhaminan arviointiperusteiksi. Niihin kuuluu toimiva markkinatalous, vakaa demokratia ja oikeusvaltio sekä kaiken EU-lainsäädännön hyväksyminen, myös eurovaluutan suhteen.

Kun maa haluaa liittyä EU:hun, se esittää jäsenyyshakemuksen neuvostolle, joka pyytää komissiota arvioimaan maan kykyä täyttää Kööpenhaminan arviointiperusteet. Jos komission lausunto on myönteinen, neuvosto päättää neuvotteluvaltuuksista. Neuvottelut DeutschEnglishfrançais avataan tämän jälkeen virallisesti aloittain.

Koska kunkin ehdokasmaan on saatettava valtava määrä EU-lainsäädäntöä osaksi kansallista lainsäädäntöään, neuvotteluihin kuluu paljon aikaa. Ehdokasmaat saavat liittymistä edeltävänä aikana DeutschEnglishfrançaistaloudellista DeutschEnglishfrançais, hallinnollista ja teknistä DeutschEnglishfrançais tukea.

YHTEYDENOTOT

Yleisluontoiset kyselyt

Soita numeroon
00 800 6 7 8 9 10 11 Tietoa puhelinpalvelusta

Lähetä sähköpostia

EU-elinten yhteystiedot, vierailut ja mediakontaktit

Auta meitä kehittämään sivustoa

Löysitkö etsimäsi tiedon?

KylläEn

Mitä tietoa etsit?

Kerro ehdotuksesi.