MontenegroMontenegro

Pääkaupunki: Podgorica

Pinta-ala: 14 026 km²

Väkiluku: 0,6 miljoonaa

Rahayksikkö: euro (€)

Schengen-alue: Ei Schengen-alueen jäsen

Montenegro

Vuonna 2006 itsenäiseksi julistautunut Montenegro on Euroopan nuorimpia valtioita.

Maalla on rikas kulttuuriperintö, jonka jäljet ovat nähtävissä myös nykyisin. Hyvin säilyneiden vanhojen kaupunkien lisäksi tähän perintöön kuuluvat uskonnolliset monumentit ja paikallinen ruokakulttuuri.

Montenegro on vielä suhteellisen tuntematon matkailumaa. Sen suosio kasvaa kuitenkin nopeasti, etenkin viime aikoina julkaistujen myönteisten matka-arvostelujen ansiosta.

Montenegro (”musta vuori”) on todennäköisesti saanut nimensä tummasta ja tiheästä metsästä, joka kasvoi keskiajalla Lovćen-vuoren rinteillä. Vaikka metsät ovatkin niistä ajoista harventuneet, Montenegro tarjoaa edelleen yllättävän monia ja vaihtelevia luonnonnähtävyyksiä. Maan pinta-alasta noin puolet on metsää, ja suosittuja matkailukohteita ovat Adrianmeren rannikko, alangot ja korkeat vuoristojonot. Tara-joen kanjoni on Euroopan syvin ja pisin ja maailman toiseksi pisin kanjoni.

Matkailu on tärkeä elinkeino ja muodostaa yhdessä muun palvelualan kanssa suurimman osan Montenegron bruttokansantuotteesta. Muita merkittäviä elinkeinoja ovat teollisuus (alumiinin ja teräksen tuotanto) ja maatalous.

Hyödyllisiä linkkejä

  • EU:n Montenegron-edustusto en
  • Montenegron hallituksen sivusto en
  • Tietoa matkailijoille deenit

YHTEYDENOTOT

Yleisluontoiset kyselyt

Soita numeroon
00 800 6 7 8 9 10 11 Tietoa puhelinpalvelusta

Lähetä sähköpostia

EU-elinten yhteystiedot, vierailut ja mediakontaktit

Montenegro

Auta meitä kehittämään sivustoa

Löysitkö etsimäsi tiedon?

KylläEn

Mitä tietoa etsit?

Kerro ehdotuksesi.