Cale de navigare

IslandaIslanda

Capitală: Reykjavik

Suprafaţă: 103 000 km²

Populaţie: 0,3 milioane

Monedă: coroana islandeză (kr)

Spaţiul Schengen: face parte din spaţiul Schengen din 1996

Islanda

Islanda este renumită pentru frumuseţea naturii şi pentru peisajele autentice, cu vulcani şi gheţari care creează un cadru fascinant şi unic. Izvoarele naturale cu apă geotermală sunt utilizate drept piscine şi centre spa în aer liber, devenind astfel atracţii turistice majore.

De asemenea, turiştii pot practica pescuitul, pot face rafting şi pot parcurge circuitele off-road în maşini 4x4. Primii locuitori au fost norvegieni sau celţi provenind din insulele britanice, care s-au stabilit aici în secolul al VIII-lea.

Ei au format o comunitate independentă timp de mai multe secole şi şi-au relatat faptele în cărţi pe care le-au intitulat „saga”. Islanda se poate mândri cu cea mai veche democraţie parlamentară din lume – parlamentul Islandei (Althingi) a fost înfiinţat în anul 930 şi are 63 de membri, aleşi pentru un mandat de patru ani.

Principalele ramuri economice sunt pescuitul, industria care poate exploata energia regenerabilă a izvoarelor cu apă caldă (în special industria aluminiului) şi serviciile bazate pe IT.

O mare parte din arta vizuală a Islandei a fost influenţată de peisajele acestei ţări. Preferinţele publicului islandez se îndreaptă în special către muzica populară şi cea pop. Printre artiştii islandezi cunoscuţi pe plan internaţional se numără Björk, The Sugarcubes şi Sigur Rós.

Linkuri utile

  • Delegaţia UE în Islanda en
  • Site-ul cabinetelor ministeriale islandeze en
  • Informaţii turistice dadeenesfritnlsv

CONTACT

Pentru informaţii generale

Sunaţi la
00 800 6 7 8 9 10 11 Detalii despre serviciile oferite

Trimiteţi-ne întrebările dvs. prin e-mail

Datele de contact ale instituţiilor, relaţii cu presa, vizite

Islanda

Ajutaţi-ne să îmbunătăţim portalul

Aţi găsit informaţiile pe care le căutaţi?

DaNu

Ce informaţii aţi căutat?

Sugestiile dumneavoastră: