• Sådan fungerer EU
    • Basisinformation
    • Institutioner, organer og agenturer
    • Arbejd for og med EU

IslandIsland

Hovedstad: Reykjavik

Areal: 103 000 km²

Befolkningstal: 0,3 millioner

Valuta: króna (kr)

Schengenområdet: Med i Schengenområdet siden 1996

Island

Island er berømt for sin smukke natur og vidtstrakte urørte landskaber. Vulkaner og gletsjere er med til at skabe nogle forbløffende og enestående rammer. Det er populært at svømme eller bade i naturlige varme kilder, som er en stor turistattraktion.

Lystfiskeri, river rafting og offroad-ture i store firehjulstrækkere lokker også mange turister til hvert år. De første bosættere kom til Island i det 8. århundrede.

Det var norske udvandrere eller keltere fra De Britiske Øer. De levede som et uafhængigt samfund gennem flere århundreder og beskrev deres oplevelser i de historiske sagaer. Island kan muligvis bryste sig af at være verdens ældste parlamentariske folkestyre, eftersom landets første ting blev oprettet i 930.

Det kaldes Altinget, og de 63 medlemmer vælges hvert fjerde år. Økonomien er baseret på fiskeri, industri, der udnytter den vedvarende energi fra de varme kilder (især aluminiumsindustrien), eller moderne it-baserede tjenesteydelser.

Meget af Islands visuelle kunst er inspireret af landskabet. Folkemusik er stadig populært sammen med pop. Blandt de berømte eksportartikler kan nævnes Björk, The Sugarcubes og Sigur Rós.

Nyttige links

KONTAKT

Generelle forespørgsler

Ring
00 800 6 7 8 9 10 11 Mere om vores service

E-mail dine spørgsmål

Kontakt‑ og besøgsoplysninger for institutionerne, pressekontakt

Island

Hjælp os med at blive bedre

Fandt du det, du søgte?

JaNej

Hvad ledte du efter?

Har du forslag til forbedringer?