Drapelul european

Drapelul european simbolizează atât Uniunea Europeană, cât și, în sens mai larg, identitatea și unitatea Europei.

Drapelul prezintă un cerc format din 12 stele aurii pe fond albastru. Stelele simbolizează idealurile de unitate, solidaritate și armonie între popoarele Europei.

Numărul stelelor nu are legătură cu numărul statelor membre, cercul fiind un simbol al unității.

Istoria drapelului european

Istoria acestui simbol a început în anul 1955. Consiliul Europei DeutschEnglishfrançaisitaliano, instituție care luptă pentru apărarea drepturilor omului și promovarea culturii europene, a adoptat formatul actual al drapelului pentru uz propriu. În anii care au urmat, el a încurajat instituțiile europene, pe măsură ce erau înființate, să adopte același drapel.

În 1983, Parlamentul European a decis ca drapelul Comunităților să fie același cu drapelul Consiliului Europei. În 1985, liderii europeni au transformat drapelul în emblema oficială a Comunităților Europene (care au devenit ulterior Uniunea Europeană). În plus, fiecare instituție are acum propria emblemă.

Monedă euro comemorativă: drapelul UE la 30 de ani

Pentru a marca cea de-a 30-a aniversare a drapelului european, țările din zona euro emit o monedă comemorativă specială. Modelul va fi ales de către cetățenii și rezidenții din zona euro. Până în ziua de 27 mai 2015, puteți vota modelul preferat Deutscheesti keelελληνικάEnglishespañolfrançaisitalianolatviešu valodaMaltiNederlandsportuguêslietuvių kalbaslovenčinaslovenščinasuomi. Aveți șansa să câștigați un premiu deosebit!

Utilizarea emblemei UE - informații pentru organizațiile și persoanele din afara instituțiilor UE

Descărcați fișierul cu drapelul european

CONTACT

Pentru informaţii generale

Sunaţi la
00 800 6 7 8 9 10 11 Detalii despre serviciile oferite

Trimiteţi-ne întrebările dvs. prin e-mail

Datele de contact ale instituţiilor, relaţii cu presa, vizite

Ajutaţi-ne să îmbunătăţim portalul

Aţi găsit informaţiile pe care le căutaţi?

DaNu

Ce informaţii aţi căutat?

Sugestiile dumneavoastră: