Det europæiske flag

Det europæiske flag symboliserer både EU og Europas enhed og identitet i bredere forstand.

Det består af en cirkel med 12 guldstjerner på blå baggrund. Stjernerne står for idealerne om enhed, solidaritet og harmoni blandt Europas befolkninger.

Antallet af stjerner har intet med antallet af medlemslande at gøre, men cirklen er et symbol på enhed.

Det europæiske flags historie

Flaget går helt tilbage til 1955. Europarådet DeutschEnglishfrançaisitaliano – som forsvarer menneskerettigheder og fremmer europæisk kultur – valgte dengang det nuværende design til eget brug. I de efterfølgende år opfordrede det de nye europæiske institutioner til at bruge det samme flag.

I 1983 besluttede Europa-Parlamentet at EF skulle bruge Europarådets flag. I 1985 var flaget vedtaget af alle EU's ledere som det officielle emblem for Det Europæiske Fællesskab, som senere blev til Den Europæiske Union. Derudover har alle de europæiske institutioner i dag også deres egne logoer.

Euroerindringsmønt: 30 år med EU's flag

I anledning af 30-året for EU’s lederes beslutning om at bruge EU-flaget som symbol udsteder de 19 lande i euroområdet en særlig mindemønt. Folk, der bor i euroområdet, valgte designet efter en onlinekonkurrence, som Kommissionen afholdt i 2015. Vinderdesignet er skabt af Georgios Stamatopoulos, der er gravør i den græske centralbank. På mønten ses de 12 stjerner formet som menneskelige figurer, der omfavner begyndelsen på et nyt Europa. Se vinderdesignet

Brug af EU-logoet - organisationer og personer uden for EU-institutionerne

Download EU-flaget

KONTAKT

Generelle forespørgsler

Ring
00 800 6 7 8 9 10 11 Mere om vores service

E-mail dine spørgsmål

Kontakt‑ og besøgsoplysninger for institutionerne, pressekontakt

Hjælp os med at blive bedre

Fandt du det, du søgte?

JaNej

Hvad ledte du efter?

Har du forslag til forbedringer?