Ziua Europei - Instituțiile UE vă invită să le treceți pragul

Ziua Europei

Instituțiile UE își deschid porțile pentru public. Participați la festivitățile organizate și aflați mai multe despre Uniunea Europeană - evenimente și activități pentru toate vârstele.

#euopendoors

Instituțiile UE își deschid porțile

Pentru a marca Ziua Europei , cu câteva săptămâni înainte de alegerile europene, instituțiile UE își deschid porțile pentru public, la Bruxelles, Luxemburg și Strasbourg. Birourile locale ale UE din Europa și din întreaga lume organizează diverse activități și evenimente, pentru toate vârstele.

În fiecare an, mii de oameni participă la vizite, dezbateri, concerte și alte evenimente, pentru a sărbători ziua Europei și pentru a afla mai multe despre UE.

Ce se întâmplă în acest an?

Ziua porților deschise la Strasbourg: 4 mai 2014 (10h-18h)

 • Parlamentul European este singurul organism european ales direct și una dintre cele mai democratice adunări din lume. Vizitați-ne înaintea alegerilor europene!

  Informații suplimentare français

 • De unde pot obține ajutor cetățenii și organizațiile atunci când au probleme cu administrația UE? Vizitați standul Ombudsmanului European (în clădirea Parlamentului European).

  Informații suplimentare Deutsch English français

 • Întâlniți-i pe auditorii UE. Aflați cum aceștia protejează interesele financiare ale cetățenilor UE și cum contribuie la buna funcționare a Uniunii. Vizitați standul Curții Europene de Conturi în clădirea Winston Churchill.

  Informații suplimentare

Descărcați programul activităților de la Strasbourg pdf - 120 KB [120 KB] Deutsch (de) English (en) français (fr)

Sus

Ziua porților deschise la Luxemburg: 10 mai, 10.00-18.00

 • Vizitați Curtea de Justiție a Uniunii Europene, instituția care revizuiește actele europene, se asigură că statele membre respectă tratatele și interpretează legislația UE, la cererea instanțelor naționale.

  Informații suplimentare Deutsch English français

 • Întâlniți-i pe auditorii UE. Aflați cum aceștia protejează interesele financiare ale cetățenilor UE și cum contribuie la buna funcționare a Uniunii. Vizitați standul Curții Europene de Conturi în centrul orașului Luxemburg (piața Clairefontaine).

  Informații suplimentare

Programul complet de la Luxemburg français

Sus

Ziua porților deschise la Bruxelles: 17 mai 2014 (10:00 - 18:00)

 • Parlamentul European este singurul organism european ales direct și una dintre cele mai democratice adunări din lume. Vizitați-ne înaintea alegerilor europene!

  Informații suplimentare pdf - 231 KB [231 KB] Deutsch (de) English (en) français (fr) Nederlands (nl)

 • Consiliul Uniunii Europene și Consiliul European își deschid porțile pentru public. Vizitați clădirea unde șefii de stat și de guvern ai celor 28 de state membre ale UE se reunesc și iau decizii.

  Informații suplimentare

 • „Cetățenii europeni și democrația" este tema Porților deschise la Comisia Europeană. Toți cetățenii vor descoperi acțiuni concrete și activitatea variată a acestei instituții. Europa este despre tine!

  Informații suplimentare Deutsch English français Nederlands

 • Aflați cum vă reprezintă UE în lume! Vizitați Serviciul european de acțiune externă și aflați mai multe despre activitățile UE pe plan mondial, inclusiv despre misiunile civile și operațiunile militare.

  Informații suplimentare English

 • Aflați cum lucrează Comitetul Economic și Social European și care sunt domeniile sale de activitate. Întâlniți-vă cu membrii săi pentru a discuta despre ce înseamnă să fii cetățean european și participați la activitățile organizate, alături de întreaga familie.

  Informații suplimentare English français

 • Sărbătoriți aniversarea a 20 de ani de la înființarea Comitetului Regiunilor, aflați mai multe despre rolul său și bucurați-vă de bogăția multiculturală a regiunilor și orașelor Europei.

  Informații suplimentare Deutsch English français Nederlands

 • Vizitați standul Autorității Europene pentru Protecția Datelor Discutaţi cu noi despre dispozițiile referitoare la protecția datelor cu caracter personal atunci când aplicați pentru un post, când utilizați smartphone-ul sau când faceți cumpărături on-line.

  Informații suplimentare Deutsch English français

 • De unde pot obține ajutor cetățenii și organizațiile atunci când au probleme cu administrația UE? Vizitați standul Ombudsmanului European (în clădirea Parlamentului European).

  Informații suplimentare Deutsch English français Nederlands

 • Întâlniți-i pe auditorii UE. Aflați cum aceștia protejează interesele financiare ale cetățenilor UE și cum contribuie la buna funcționare a Uniunii. Vizitați standul Curții Europene de Conturi pe Esplanada Parlamentului European.

  Informații suplimentare

 • Dacă participați la Ziua porților deschise de la Bruxelles, nu ratați festivalul organizat de regiunea Bruxelles-capitală (Fête de l’Iris franceză /Irisfeest). neerlandeză

Sus

Aflați care sunt activitățile organizate de Ziua Europei, peste tot în Europa

Activitățile organizate de Ziua Europei în:

Activități organizate de Ziua Europei în întreaga lume

Delegațiile UE organizează, în cooperare cu ambasadele statelor membre din țările-gazdă, activități pe tema Europa în lume - conferințe, concursuri, festivaluri de film și alte evenimente.

Informații suplimentare English

Ce simbolizează Ziua Europei?

Ziua Europei (9 mai) sărbătorește pacea și unitatea în Europa. Data marchează aniversarea Declarației Schuman. În cadrul unui discurs ținut la Paris, în 1950, ministrul francez al Afacerilor Externe, Robert Schuman, propunea stabilirea unei noi forme de cooperare politică în Europa, care să înlăture pentru totdeauna posibilitatea izbucnirii unui nou război între națiunile Europei.

Viziunea sa era aceea de a crea o instituție europeană care să centralizeze și să gestioneze producția de cărbune și oțel. Un an mai târziu, a fost semnat tratatul care prevedea crearea unui astfel de organism. Propunerea lui Robert Schuman este considerată a fi piatra de temelie a Uniunii Europene.

Sus

Ziua Porților deschise (ediția 2013) - înregistrare video

Parlamentul European

 • Parlamentul European

 • Consiliul Uniunii Europene

 • Comisia Europeană

Afișe cu Ziua Europei (1996-2014)

În fiecare an, afișul care redă cel mai bine ideea de UE este selectat să reprezinte Ziua Europei. Parcurgeți afișele de mai jos pentru a vedea care au fost câștigătorii edițiilor precedente.

Sus
 Descărcări

CONTACT

Pentru informaţii generale

Sunaţi la
00 800 6 7 8 9 10 11 Detalii despre serviciile oferite

Trimiteţi-ne întrebările dvs. prin e-mail

Datele de contact ale instituţiilor, relaţii cu presa, vizite

9 mai 1950 - 9 mai 2002

This infoclip starts with a look back in history, including the signature of the Schuman Declaration. A second part shows the EU institutions today.

Ajutaţi-ne să îmbunătăţim portalul

Aţi găsit informaţiile pe care le căutaţi?

DaNu

Ce informaţii aţi căutat?

Sugestiile dumneavoastră: