Navigációs útvonal

Európai Halászati Ellenőrző Hivatal

A spanyolországi Vigoban székelő Európai Halászati Ellenőrző Hivatal azt hivatott biztosítani, hogy a közös halászati politika keretében folytatott ellenőrzés, vizsgálat és nyomon követés a legszigorúbb közös előírások szerint történjen.

A hivatal megkönnyíti az uniós tagállamok közötti operatív koordinációt, és támogatja ezen tagországok, valamint a Bizottság munkáját. Feladata, hogy megszervezze, illetve koordinálja a tagállami ellenőrzéseket és vizsgálatokat. A hivatal továbbképzést is biztosít a tagállami felügyelők és oktatók részére annak érdekében, hogy a közös halászati politika szabályai érvényre jussanak, és alkalmazásuk hatékony és következetes legyen.

A hivatal elősegíti, hogy a halászati ágazat szereplői között egyenlő feltételek jöjjenek létre. Ez lehetővé teszi, hogy a kötelezettségeket mindenki betartsa, és mindenki ugyanolyan elbánásban részesüljön, függetlenül a munkavégzés helyétől. Hozzájárul emellett a fenntartható halászat előmozdításához is, hiszen céljául tűzte ki, hogy a gazdasági szereplők a mostani és a majdani generációk érdekében jobban megfeleljenek a meglévő védelmi és gazdálkodási intézkedéseknek.

Segítsen tökéletesíteni honlapunkat!

Megtalálta-e a keresett információt?

IgenNem

Milyen információt keresett?

Van-e észrevétele vagy javaslata a honlappal kapcsolatban?