Kruimelpad

Europees Agentschap voor chemische stoffen

Het Europees Agentschap voor chemische stoffen (ECHA) zet zich in voor de verbetering van onze levenskwaliteit door te zorgen voor een veilig gebruik van chemische stoffen in heel Europa. Wij zijn een agentschap van de Europese Unie.

ECHA speelt een centrale rol in de tenuitvoerlegging van de baanbrekende EU-chemicaliënwetgeving en draagt op die manier bij tot de gezondheid van mens en milieu, meer innovatie en een hogere competitiviteit.

ECHA werd opgericht in 2007 en is gevestigd in Helsinki, Finland. Wij zijn een moderne, wetenschappelijk gerichte organisatie die snel is uitgegroeid tot een van de grootste agentschappen van de EU.

Wat we doen

ECHA heeft tot taak ervoor te zorgen dat de EU-regelgeving met betrekking tot chemische stoffen, REACH en CLP (Classification, Labelling and Packaging), in heel Europa op consistente wijze wordt toegepast.

  • Wij helpen bedrijven te voldoen aan de chemicaliënwetgeving.
  • Wij bevorderen het veilig gebruik van chemische stoffen.
  • Wij zoeken naar een oplossing voor zorgwekkende chemische stoffen.
  • Wij verstrekken informatie over chemicaliën.

Chemische stoffen zijn alomtegenwoordig. Ze zijn onmisbaar voor de vervaardiging van de meest uiteenlopende producten: van schoonmaakmiddelen tot tv’s. Ze zijn van essentieel belang voor onze economie en hebben een rechtstreeks effect op ons welzijn, maar de gevaren ervan werden tot nog toe niet altijd even goed begrepen.

Dankzij de EU-chemicaliënwetgeving beschikken we nu over een unieke databank met informatie over de chemische stoffen die in Europa worden gebruikt. Doordat bedrijven een beter begrip hebben van de gevaren van chemische stoffen, kunnen ze de risico’s verder beperken en bijdragen aan het veilig gebruik ervan. In winkels kunt u informatie vragen over de zeer zorgwekkende stoffen English die mogelijk in de consumptiegoederen zitten die u koopt. Zorgwekkende stoffen zullen ook hoe langer hoe meer worden vervangen door veiliger alternatieven. Dit alles zal zorgen voor een betere bescherming voor u en uw omgeving – zowel thuis als op het werk.

Opgericht: 1 juni 2007

Algemeen directeur:
Geert Dancet

CONTACT

Algemene inlichtingen

Bel
00 800 6 7 8 9 10 11 Nadere informatie

E-mail ons uw vragen

Contactgegevens instellingen, bezoekersdiensten, persdiensten

Help ons verbeteren

Gevonden wat u zocht?

JaNee

Wat zocht u?

Heeft u nog opmerkingen?