Navigációs útvonal

Kutatási Végrehajtó Ügynökség

A brüsszeli székhelyű Kutatási Végrehajtó Ügynökséget (REA) 2007 decemberében hozták létre. Az ügynökség, mely a 7. kutatási keretprogram keretében több mint 6,5 milliárd euróval gazdálkodik, 2009 júniusában kezdte meg működését. A REA a Kutatási és Innovációs English, a Vállalkozáspolitikai és Ipari, valamint az Oktatásügyi és Kulturális DeutschEnglishfrançais Főigazgatóság fennhatósága alatt végzi tevékenységét.

A kutatáspolitika végrehajtásával kapcsolatos feladatok gerincét a pályázatok értékelése és a projektek irányítása alkotja. Az ügynökség ezeket a feladatokat a jelenleg futó hetedik kutatási keretprogram – az FP7 – jelentős része tekintetében ellátja. A kutatás támogatására fordított összegek növekedésével kulcskérdéssé vált a pályázatértékelés és a projektirányítás végrehajtását elősegítő infrastruktúra és szolgáltatások kialakítása. Ezek biztosítják azt, hogy a Bizottság a korábbinál magasabb színvonalon láthassa el a kutatói társadalom támogatásával kapcsolatos feladatokat.

A REA az alábbi feladatokat látja el:

  • kezeli Marie Curie-ösztöndíjakat és -támogatásokat;
  • igazgatja egyes, kis- és középvállalkozások javára végzett kutatási tevékenységek támogatását;
  • az űrkutatás terén több partnerszervezet együttműködésében indított projekteket igazgat;
  • a biztonság terén több partnerszervezet együttműködésében indított projekteket igazgat;
  • működteti a pályázatok befogadására és értékelésére szolgáló, a Brüsszel központjában fekvő Covent Garden épületben elhelyezett létesítményeket;
  • egyablakos ügyféltámogatási (helpdesk) rendszert működtet az FP7-tel kapcsolatos kérdések kezelésére;
  • működteti a projektpartnerek regisztrációjára szolgáló weboldalt, amely hozzájárul a projektigazgatás során végzett papírmunka csökkentéséhez.

 

Igazgató
Gilbert Gascard

Postacím:
Research Executive Agency
COVE
B-1049 Brussels

Segítsen tökéletesíteni honlapunkat!

Megtalálta-e a keresett információt?

IgenNem

Milyen információt keresett?

Van-e észrevétele vagy javaslata a honlappal kapcsolatban?