Agenţia Executivă pentru Educaţie, Audiovizual şi Cultură

Agenţia Executivă pentru Educaţie, Audiovizual şi Cultură (EACEA), situată la Bruxelles, şi-a început activitatea la 1 ianuarie 2006.

Misiunea sa este de a pune în aplicare o serie de componente a peste 15 programe şi acţiuni finanţate de Comunitatea Europeană în domeniile educaţiei şi formării, al cetăţeniei active, al tineretului şi al culturii.

Reunirea acestor programe într-o structură unică permite o mai bună coordonare a gestionării acestora şi oferă beneficiarilor lor un serviciu complet.

Deşi agenţia are propria personalitate juridică, ea se află sub autoritatea a trei Direcţii Generale ale Comisiei Europene: Educaţie şi Cultură (EAC) English, Comunicare (COMM) English şi Oficiul de Cooperare EuropeAid, care rămân responsabile de programarea, evaluarea şi elaborarea politicilor.

Agenţia este responsabilă de majoritatea aspectelor de administrare a programelor, inclusiv cu redactarea apelurilor pentru propuneri, selectarea proiectelor şi semnarea acordurilor de proiecte, gestiunea financiară şi monitorizarea proiectelor (rapoarte intermediare şi finale), comunicarea cu beneficiarii şi realizarea controalelor pe teren.

Componentele programului gestionate de Agenţie sunt centralizate şi vin în sprijinul proiectelor tehnice, care nu implică luarea de decizii politice.

Mr Brian HOLMES
Director interimar

Adresa poştală:
Agenţia Executivă pentru Educaţie, Audiovizual şi Cultură
BOUR
Avenue du Bourget, 1
B-1140 Bruxelles

CONTACT

Pentru informaţii generale

Sunaţi la
00 800 6 7 8 9 10 11 Detalii despre serviciile oferite

Trimiteţi-ne întrebările dvs. prin e-mail

Datele de contact ale instituţiilor, relaţii cu presa, vizite

Ajutaţi-ne să îmbunătăţim portalul

Aţi găsit informaţiile pe care le căutaţi?

DaNu

Ce informaţii aţi căutat?

Sugestiile dumneavoastră: