You are here:

Oktatási, Audiovizuális és Kulturális Végrehajtó Ügynökség

A brüsszeli székhelyű Oktatási, Audiovizuális és Kulturális Végrehajtó Ügynökség (EACEA) 2006. január 1-jén kezdte meg működését.

Feladata, hogy az oktatás és képzés, az aktív polgári szerepvállalás, az ifjúságpolitika, valamint az audiovizuális ágazat és a kultúra terén uniós finanszírozással indított több mint 15 program és kezdeményezés számos elemét végrehajtsa.

A programok központi irányítása révén össze lehet hangolni a munkafolyamatokat, a kedvezményezettek pedig teljes körű szolgáltatásban részesülhetnek.

Noha önálló jogi személyiséggel rendelkezik, az ügynökség az Európai Bizottság három főigazgatóságának irányítása alatt áll: az Oktatásügyi és Kulturális Főigazgatóság (EAC) , a Kommunikációs Főigazgatóság (COMM) és a EuropeAid Együttműködési Hivatal Az előző linken elérhető szöveg fordításai English (en) felelős a programtervezésért, az értékelőmunkáért és a szakpolitika kidolgozásáért.

Az EACEA végzi a programok irányításával kapcsolatos legtöbb feladatot, köztük az ajánlattételi felhívások megszövegezését, a projektek kiválasztását, a projektmegállapodások aláírását, a pénzügyi irányítást, a projektek végrehajtásának nyomon követését (időközi és végső jelentések), a kedvezményezettekkel történő kapcsolattartást, valamint a helyszíni ellenőrzéseket.

Az ügynökség az általa kezelt programelemeket kivétel nélkül központilag irányítja. Ezek az elemek mind olyan technikai projekteket támogatnak, melyek keretében nem születnek politikai döntések.

Mr Brian HOLMES
Ideiglenes igazgató

Oktatási, Audiovizuális és Kulturális Végrehajtó Ügynökség

Elérhetőségi adatok

Cím

Rue Colonel Bourg/Kolonel Bourgstraat 135-139

B-1140 Bruxelles/Brussel

Belgique/België

Tel
+32 2 299 11 11