Navigációs útvonal

Oktatási, Audiovizuális és Kulturális Végrehajtó Ügynökség

A brüsszeli székhelyű Oktatási, Audiovizuális és Kulturális Végrehajtó Ügynökség (EACEA) 2006. január 1-jén kezdte meg működését.

Feladata, hogy az oktatás és képzés, az aktív polgári szerepvállalás, az ifjúságpolitika, valamint az audiovizuális ágazat és a kultúra terén uniós finanszírozással indított több mint 15 program és kezdeményezés számos elemét végrehajtsa.

A programok központi irányítása révén össze lehet hangolni a munkafolyamatokat, a kedvezményezettek pedig teljes körű szolgáltatásban részesülhetnek.

Noha önálló jogi személyiséggel rendelkezik, az ügynökség az Európai Bizottság három főigazgatóságának irányítása alatt áll: az Oktatásügyi és Kulturális Főigazgatóság (EAC) DeutschEnglishfrançais, a Kommunikációs Főigazgatóság (COMM) DeutschEnglishfrançais és a EuropeAid Együttműködési Hivatal felelős a programtervezésért, az értékelőmunkáért és a szakpolitika kidolgozásáért.

Az EACEA végzi a programok irányításával kapcsolatos legtöbb feladatot, köztük az ajánlattételi felhívások megszövegezését, a projektek kiválasztását, a projektmegállapodások aláírását, a pénzügyi irányítást, a projektek végrehajtásának nyomon követését (időközi és végső jelentések), a kedvezményezettekkel történő kapcsolattartást, valamint a helyszíni ellenőrzéseket.

Az ügynökség az általa kezelt programelemeket kivétel nélkül központilag irányítja. Ezek az elemek mind olyan technikai projekteket támogatnak, melyek keretében nem születnek politikai döntések.

Mr Brian HOLMES
Ideiglenes igazgató

Kézbesítési cím:
Education, Audiovisual & Culture Executive Agency
BOUR
Avenue du Bourget, 1
B-1140 Bruxelles

Segítsen tökéletesíteni honlapunkat!

Megtalálta-e a keresett információt?

IgenNem

Milyen információt keresett?

Van-e észrevétele vagy javaslata a honlappal kapcsolatban?