Oikeudellinen huomautus | Tietoa EUROPA-sivustosta | Haku | Yhteydenotot
Eläköön EU! Rooman sopimus 50 vuottaOhita kielivalikko (pikanäppäin=2) 01/02/2008
EUROPA > 50-vuotisjuhla > Uutiset ja tiedotusvälineet > Artikkeli

Nuoret kohtaavat Euroopan keväässä

Nuoret kohtaavat Euroopan keväässä
Eurooppa-päivä kouluissa: nuoret ja vaikuttajat kohtaavat - unkarilaisen koululaisen taideteos.

25/05/07

EU:n juhlavuonna on kaksi nuorten tapahtumaa saavuttanut erityisen suurta suosiota.

Viidennessä Euroopan kevät -tapahtumassa nuoret voivat osallistua keskusteluun EU:n arvoista, saavutuksista ja tulevaisuudennäkymistä. Lisäksi heille on tarjolla tietoa ja mahdollisuus keskustella eurooppalaisten vaikuttajien kanssa. Euroopan kevättä vietetään 26.3. - 30.6. Tänä vuonna muistetaan erityisesti sitä, että 25.3. tuli kuluneeksi tasan 50 vuotta Rooman sopimuksen allekirjoittamisesta. Tänä historiallisena hetkenä halutaan katse kääntää kohti tulevaisuutta.

Tapahtumia järjestetään yli 4 000 oppilaitoksessa eri puolilla Eurooppaa. Koulut järjestävät kilpailuja, näyttelyitä, keskustelutilaisuuksia, verkkokonferensseja tai -keskusteluja (chatteja), joihin voi osallistua erimaalaisia oppilaita sekä paikallisia, kansallisia tai kansainvälisiä vaikuttajia.

Kansainvälisiä vaikuttajia, joiden kanssa voi käydä verkkokeskustelua, ovat esimerkiksi monikielisyysasioista vastaava komissaari Leonard Orban (10.5.) ja viestintäkomissaari Margot Wallström (11.5.).

Euroopan komission kehitysyhteistyöstä vastaava EuropeAid sai 9.5. lähes 100 000 iältään 13 - 18-vuotiasta nuorta mukaan Eurooppa-päivä kouluissa English (en) -tapahtumaan. Noin sata EU:n kehitysyhteistyövirkamiestä lähti vierailuille kouluihin eri puolilla Eurooppaa. Yhteensä yli 4 400 luokassa kerrottiin EU:n yhteistyöhankkeista ja toiminnasta eri puolilla maailmaa.

Aiheiden kirjo oli laaja aina kenialaisten katulasten elinoloista köyhyyden yleiseen torjuntaan, Turkin liittymiseen EU:hun, Afrikan siirtolaisiin ja EU:n antamaan humanitaariseen apuun. Myös käsittelytapa vaihteli, sillä kouluissa järjestettiin muun muassa keskustelutilaisuuksia, piirustuskilpailuja, teatteriesityksiä ja konsertteja.

Sekä Euroopan kevät -tapahtuma että Eurooppa-päivä kouluissa -hanke ovat vakiinnuttaneet asemansa, ja niistä on tullut kouluvuoden odotettuja tapahtumia yhä useammassa oppilaitoksessa.

Oikeudellinen huomautus | Tietoa EUROPA-sivustosta | Haku | Yhteydenotot | Sivun alkuun