Juridische mededeling | Over de EUROPA-website | Zoeken | Contact
Europa viert feest! - 50e verjaardag van het Verdrag van RomeSla taalkeuzebalk over (sneltoets: 2) 01/02/2008
EUROPA > 50e verjaardag > Nieuws en media > Artikel

In mei is het feest!

In mei is het feest!

27/04/07

Dit jaar wordt niet alleen op negen mei Europadag gevierd, wegens de 50e verjaardag staan ook de rest van de maand festiviteiten op het programma.

Heel mei wordt aandacht besteed aan de rijkdom van de Europese cultuur.

Op Cyprus English wordt een "Europa-beurs" georganiseerd, over alles wat Europa te bieden heeft. In Litouwen English  wordt ter gelegenheid van drie jaar EU lidmaatschap een gelijkaardig evenement gehouden, met artistieke, culturele en culinaire attracties.

In Hongarije English en Duitsland English gaat het over onze Europese identiteit en hoe de EU ons dagelijks leven beïnvloedt. Er zijn op vijftig verschillende plaatsen in beide landen openbare debatten gepland en meer dan 1 000 mensen zullen van gedachten wisselen over wat het betekent Europeaan te zijn.

Een aantal jonge fotografen hebben hun talenten mogen botvieren op de gebouwen van het Europees Parlement in Straatsburg, Luxemburg en Brussel. Het resultaat is een tentoonstelling van 60 foto's. Deze tentoonstelling is van 5 tot 16 mei te bezichtigen in de Brusselse zetel van het parlement en daarna van 21 tot 24 mei in Straatsburg.

Slovenië English heeft dan weer voor een actiever soort festiviteiten gekozen. Meer dan 20 000 scholieren uit het middelbaar onderwijs zullen er een poging wagen om het Guinness Book te halen met de grootste quadrille dansparade tot nu toe.

Letland latviešu valoda neemt het milieu als thema en doet mee aan de "Groene golf", een boomplantaktie voor een duurzame ontwikkeling in Europa.

Misschien laat u zich wel verleiden door een themawandeling français in de stad Luxemburg, waar u het geboortehuis van Robert Schuman kunt bezoeken en ook tal van belangrijke plaatsen uit de geschiedenis van de Europese eenwording.

Ook buiten de EU grijpen er evenementen plaats, zo worden bijvoorbeeld in Oekraïne EnglishEnglishfrançais informatiedagen gehouden met kinderspelletjes, quizzen en een tekenwedstrijd over de EU.

Juridische mededeling | Over de EUROPA-website | Zoeken | Contact | Naar boven